dijous, 21 de febrer del 2013

Deixeu-vos sorprendre amb els nous guies del Parc Arqueològic!


Gavà, fa 6.000 anys. Un petit poblat a prop del mar i de les muntanyes del Garraf. Un grup de pagesos neolítics treballa la terra i vigila els ramats. La tranquil·litat del moment només es veu destorbada pel soroll dels pics de pedra impactant contra les roques. Alguns d’ells foraden la terra buscant, per primer cop, un tresor verd amb el qual faran joies i comerciaran amb els seus veïns: la variscita. Què passa quan les mines s’esgoten?

Gavà, any 2012. La Dra. Pons, Indiana Pons, arqueòloga reconeguda mundialment, excava una mina neolítica i descobreix un antic pou miner que es va convertir en un sepulcre. Alguns dels esquelets encara hi són... La recerca fa que el passat prengui vida, que “els ossos ens parlin”. Els morts ens expliquen com eren els vius de fa 6.000 anys. Això és l’arqueologia!

Gavà, 17 de febrer de 2013. Les mines, els morts i les troballes arqueològiques ens han sorprès d’allò més. Qui ens havia de dir que tindríem el privilegi de trobar-nos la Dra. Pons treballant i que ens explicaria els misteris de les mines! I quina sorpresa també, quan una de les seves troballes més importants, els sepulcres dels miners, han pres vida!

De la mà dels professionals d’Arqueolític, aquest passat diumenge vam gaudir d’una magnífica visita teatralitzada, que va sorprendre petits i grans. Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa de noves visites que desenvoluparem al llarg d’aquest any.

Estigueu atents a les noves propostes. Per cert, el proper 10 de març tastarem la “sopa lítica”! Ja us hi podeu inscriure!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada