divendres, 8 de juny del 2012

Els petits elefants del San Pedro ens visiten

Els alumnes de P-5 de l’escola San Pedro de Gavà han visitat el Parc Arqueològic.
La classe dels elefants va atendre molt bé les explicacions que va fer la Mònica amb en Roc i la Mina.
Amb l’ajut d’una pissarra magnètica i uns dibuixos imantats vam poder anar reconstruint com era Gavà ara fa 6.000 anys: on era el mar?, com i on es vivia?, com s’aconseguien els aliments?, què va fer que Gavà fos tan especial?
També van tenir l’oportunitat de tocar reproduccions d’eines de l’època; així doncs, van poder conèixer molts objectes del passat! Pell d’animal, eines d’os, ganivets de sílex, destrals de pedra polida...
Cada un dels nens es va convertir per un moment en un personatge prehistòric —pescadors, peixos, caçadors, porcs senglars— i també en animals domèstics com les ovelles i els bous, que van anar acompanyats del pastor i el seu gos. Els titelles de mà van ajudar que els alumnes es posessin en la pell del seu personatge.
Van veure una cabana neolítica i la Venus de Gavà, que, com que la senyoreta Pepita els hi havia ensenyat en una imatge, se la imaginaven més gran!
Per últim es van posar un casc i van entrar a les mines per poder veure on sortia la tan preuada variscita! Van ser molt valents!
Ens consta que el divendres després de la visita, a classe, van fer un collaret com el dels seus avantpassats neolítics. Van sortir tots de l’escola ben guarnits amb el seu collaret verd!
Al Parc Arqueològic els vam donar uns tiquets de descompte perquè puguin venir amb els pares o familiars que vulguin a preu 2x1.

Aprofiteu el tiquets i veniu! Tindreu uns bons petits guies engrescats i coneixedors del passat!

Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada