dimecres, 13 de juny de 2012

Aquest mes de juny es reprenen les excavacions al Parc Arqueològic Mines de Gavà

L’any 2011 es van iniciar els treballs a l’entorn de les mines 1-2 i 42 situades en el recinte del Parc Arqueològic, fruit del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Gavà i el Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La recerca respon d’una banda a la voluntat d’avançar en el coneixement del jaciment de les Mines Prehistòriques de Gavà i, concretament, del sector miner situat en el recinte del Parc, el qual ha donat interessants resultats científics, tant d’estructures mineres com d’objectes, com la troballa de la Venus. D’una altra banda, l’excavació facilitarà la realització de pràctiques de treball de camp als alumnes del Grau d’Arqueologia que organitza la Universitat Autònoma de Barcelona.

La campanya 2012 es durà a terme entre el 18 i el 22 de juny i és previst que hi participin una vintena d’alumnes sota la direcció del Dr. Josep Bosch, conservador del Museu, i del Dr. Xavier Clop, professor de la UAB. A banda de l’excavació pròpiament dita, els alumnes duran a terme altres tasques com documentació, planimetria, dibuix i fotografia arqueològica, entre d’altres.

L’any 2011 va tenir lloc la primera campanya d’excavació amb alumnes de pràctiques, la qual va permetre la delimitació de les estructures mineres existents en superfície i la detecció de nivells de reompliment, així com la localització dels primers materials arqueològics. Esperem poder-vos donar notícies de les troballes ben aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada