dijous, 3 de novembre del 2011

Tot celebrant la Castanyada... i bé, també el Halloween


Ja som a novembre i amb l’arribada del fred, i les castanyes i els panellets ja menjats, tornem a tenir notícies per explicar-vos.
Aquesta segona quinzena d’octubre hem rebut la visita de 20 escoles , que han volgut participar de les nostres activitats.
Aquesta vegada volem fer menció dels reporters de 3r d’EP que van venir amb el CEIP Els Pins, de Castelldefels. Van fer la visita guiada a l’exposició, la baixada a la mina i el taller de joies. En acabar la visita, van fer fotos als nostres guies Josep M .ª i Alina. Si ens fan arribar algun dels seus treballs, us els ensenyarem perquè veieu que són ben capaços de guanyar el premi Pulitzer.
També voldríem destacar l’alumnat de 5è d’ EP del CEIP Alfonso XIII de Molins de Rei. Van fer un molt bon estudi del material arqueològic a través del taller “Investigació oberta: neolític”. Van saber interrogar molt bé les restes arqueològiques i aquestes van respondre els dubtes sorgits. Un dels dubtes existencials que feia ballar caps , va ser si els prehistòrics eren infidels...”No ho sabem, no hi érem”... sempre és una resposta! Per què no... o per què sí? Si voleu afegir comentaris en el bloc, ho podreu fer.
El CEIP Montessori de Rubí també ens ha visitat amb els seus alumnes de 6è d’EP. Hem fet la visita a l’exposició i hem explicat les diferències òssies que es poden veure entre un home i una dona. Quan la nostra guia ha fet la pregunta referida a la pelvis: “Què pot fer una dona que no pot fer un home?” (referint-se al fet de tenir fills), una de les alumnes ha contestat:.. ”Fer dues coses alhora”...Us podeu imaginar el fart de riure que ens hem fet. No sé què en deu pensar en Josep M. ª, però les guies femenines del Parc hi estem completament d’acord..., hi–hi... Al neolític també devia passar: o feien mina o caçaven...
La considerem, la resposta del mes!
Esperem hagueu tingut una castanyada d’allò més bona i un terrorífic i espantós Halloween!
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada