dilluns, 21 de març del 2016

L’exposició “Menús de guerra” al Museu de Gavà


Avui, la cuina catalana és un referent arreu del món. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Jordi Roca, Carles Gaig, Nando Jubany..., tots plegats són noms que no només formen part de l’elit gastronòmica mundial, sinó que també han esdevingut icones populars de primer ordre. Tot això no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res. Neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i també d’un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenir una importància cabdal.

L’exposició “Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència” proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora. Una aventura que es va truncar amb la Guerra Civil.

Activitats complementàries

Per tal d’aprofundir en alguns dels aspectes de l’exposició, s’han programat diverses activitats. El mateix dia 30, Sergi Freixes, comissari de l’exposició, ens farà una visita comentada a la mostra. Els dijous 21 i 28 d’abril hi haurà sengles conferències, la primera “Sobreviure a la fam a Gavà” a càrrec de Núria Ruiz, i la segona, “Els inicis de la cuina naturalista i vegetariana. Nicolás Capo i Gavà”, a càrrec de Sergi Freixes i d’Odina Capo, especialista en naturisme i trofisme.

Podeu consultar l’agenda del Museu en aquest enllaç.

L’exposició ha estat coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el Grup BBVA i el Museu d’Història de Catalunya i podeu fer una visita virtual en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada