divendres, 4 de maig de 2012

Més de 800 persones celebren amb nosaltres l'aniversari de la Venus!


Com ja us vam informar, aquest any 2012 estem celebrant el 18è aniversari de la Venus. Bé, si som rigorosos, celebrem la descoberta d’aquesta excepcional figura l’any 1994... Durant aquestes setmanes d’abril i maig hem pogut gaudir de jornades de portes obertes i activitats extraordinàries per celebrar la majoria d’edat de la que encara és la figura femenina de ceràmica més antiga del país.

Al Parc Arqueològic vam poder conèixer la tecnologia prehistòrica de la mà de Toni Palomo, arqueòleg d’Arqueolític. Ens va ensenyar com fer foc sense llumins o com aconseguir, amb un bloc de pedra, una eina de tall de la qualitat d’un bisturí. En definitiva, com a la prehistòria hi havia una tecnologia prou evolucionada. També ens va acompanyar l’artesana Anna Oms, qui ens va demostrar la versatilitat de matèries vegetals que tenim ben a prop, i que fins no fa tant de temps s’usaven per fer estores, cistells i objectes d’allò més variat. Els més petits també van tenir l’oportunitat de posar a prova les seves habilitats artístiques tot fent dibuixos o un titella de la Venus. Van sortir Venus d’allò més maques!

Però ja sabeu que és al Museu de Gavà on conservem les peces originals del jaciment de les mines. Per això vam aprofitar per fer visites guiades a l’exposició permanent i explicar amb tot detall la història de la troballa de la Venus i les incògnites que ens planteja encara avui el significat que va tenir per als miners de fa 6.000 anys.

Esperem que tots els que ens heu acompanyat hagueu gaudit i, a la resta, us convidem a conèixer la Venus!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada