divendres, 25 de maig del 2012

La mina en una maleta!


La Mina en una maleta és un recurs pedagògic del Parc Arqueològic Mines de Gavà indispensable per treballar el neolític a l'aula de l’escola o de l’institut. A partir de reproduccions de les peces i objectes trobats al jaciment de les mines de Gavà —que és únic al món—, la prehistòria es trasllada a les escoles per treballar temes com el paisatge geològic, la tecnologia del neolític o la importància dels intercanvis.
La maleta es pot treballar a partir de 5 nivells: El neolític, La geologia del Garraf negre i la variscita, La mineria a la prehistòria, El treball de la variscita, i Els intercanvis durant el neolític a l’Europa occidental.
El vostre alumnat podrà tenir el neolític a les seves mans. Podran comprovar com pesava un pic de miner, com es feia servir el trepant per foradar la variscita, com de tallant era el sílex, com rascaven els polidors... i moltes coses més sobre la vida d’ara fa 6.000 anys.
Cada nivell de la maleta té un dossier amb documentació per al professorat en què s’aborden els aspectes més rellevants sobre la temàtica específica de cada un d’ells. També hi ha unes fitxes de cada objecte amb descripcions sobre fabricació i composició. Per últim, trobareu recursos didàctics i propostes de treball a l'aula. En definitiva, tot allò que pugui fer més entenedora i enriquidora la vostra explicació a l’aula.
La maleta s’adreça a tots els nivells educatius, és d’ús a les aules dels centres d’educació i el preu és gratuït. El centre educatiu s’ha de fer càrrec de l’assegurança de la maleta, del contingut i del transport.

Si voleu més informació, adreceu-vos a parcarqueologic@gava.cat i us direm quins són els passos a seguir per sol·licitar la maleta.

Bon viatge al neolític!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada