divendres, 3 de febrer del 2012

Universitaris lleidatans visiten el Parc Arqueològic

El dia 11 de gener vam rebre la visita dels alumnes de prehistòria de la Universitat de Lleida. Els primers universitaris de l’any 2012!
La Dra. Natàlia Alonso, prehistoriadora i professora de la Universitat de Lleida, va portar-hi els seus alumnes de primer curs per complementar les classes a l’aula amb una activitat més pràctica i amb el coneixement, el més directe possible, d’un dels principals jaciments prehistòrics d’Europa: les mines prehistòriques de Gavà.
La visita al Parc Arqueològic va ser guiada pel Dr. Josep Bosch, conservador del Museu de Gavà i director de les investigacions en aquest jaciment. Amb ell, van fer un recorregut per les diferents parts de l’exposició i els audiovisuals a través dels quals de forma didàctica però rigorosa es transmeten els coneixements assolits sobre les Mines de Gavà i les circumstàncies en què van ser explotades al neolític. Al llarg de la visita es va establir un profitós diàleg entre els alumnes, el guia, la professora i el jaciment mateix que de ben segur que els va servir per fixar de forma més clara i ferma coneixements adquirits a l’aula.
En paral·lel a la visita, els alumnes lleidatans van participar en el taller “La joieria prehistòrica” que l’equip de monitors del Parc, pertanyents a l’empresa Arqueolític, havia preparat per a ells. D’aquesta manera van conèixer empíricament diferents objectes del neolític, les matèries i els processos d’elaboració i l’ús que se’n feia. Es va prestar una atenció especial a la variscita i a les peces de collaret i braçalet fetes amb ella ara fa 6.000 anys. El taller també va servir per reflexionar sobre el valor simbòlic i social que l’ornamentació corporal ha tingut en el passat i té en l’actualitat.
Amb tot això i després d’un matí al Parc Arqueològic, els alumnes van emprendre la tornada. Es van endur una joia “prehistòrica” i esperem que un bon record de la visita a un jaciment únic, les mines en galeria més antigues d’Europa.
Si encara no les coneixeu, ara és un bon moment per fer-ho... Si sou estudiants, tindreu un descompte en el preu de l’entrada.
Animeu-vos!
Us hi esperem!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada