dijous, 12 de gener del 2012

I després dels àpats nadalencs... els menjars romans

Després dels àpats nadalencs, i amb les panxes més plenes que mai, tornem a iniciar el curs escolar i la nostra proposta també parla de menjars; de menjars històrics.
En aquest inici del segon trimestre voldríem convidar-vos a conèixer l’exposició “Alimentum. Menjar i beure en època romana”, que es va inaugurar el 13 de desembre al Museu de Gavà.
Si visiteu el Parc Arqueològic abans del 26 de febrer, coneixereu què i com menjaven els neolítics, veureu que el bosc era el gran mercat de la prehistòria i que la platja i el riu abastien d’aliments els nostres avantpassats. Si després aneu al Museu, podreu conèixer també els costums dels romans a taula i podreu saber quins eren els sabors de l’antiga Roma.
Si veniu amb l’escola, podeu aprofitar i fer una visita dinamitzada a l’exposició.
Aconseguirem, tal com si anéssim a comprar, productes i condiments
per conèixer algunes receptes de fa 2.000 anys. Compararem què i com es cuinava abans, i atents!: les receptes les podreu fer a casa!
Autèntiques receptes d’Apici, el Ferran Adrià de l’època.
Si veniu, veureu i entendreu d’on ve la nostra cultura, tot allò que sabem ara gràcies als nostres avantpassats, la dieta mediterrània tan preuada actualment.
L’expressió catalana “fer un gran tiberi”, un gran àpat, ve dels romans: Tiberi va ser un emperador romà. Sabíeu que els romans menjaven ratolins? Aquestes i altres anècdotes us sorpendran al llarg de la visita.
Tot plegat ens ajudarà a fer un bon profit romà: Prosit!
Els aliments romans us esperen!
Si voleu més informació d’aquesta i de les altres activitats relacionades amb l’exposició, només cal que consulteu a www.patrimonigava.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada