dilluns, 30 de juny del 2014

Alumnes de la UAB, guies al Parc Arqueològic

Els alumnes d’arqueologia de la UAB vam poder fer de guies als visitants en la Jornada de Portes Obertes a les Mines de Gavà, jaciment en el qual hem estat treballant durant aquesta setmana.
En aquestes jornades el públic va poder conèixer de primera mà com es fa la feina de camp, els dibuixos i el treball de laboratori que a simple vista no es veu als jaciments. Tot això ho vam explicar amb la intenció de no deixar l’arqueologia en una qüestió de vitrines de museu i donar-li la vida que es mereix.
El jaciment, encara que actualment només hi ha oberta una mina perquè hi excavin els alumnes de pràctiques de la UAB, és molt important per les troballes i és singular en la península Ibèrica perquè és una mina de variscita on trobem, a part del material sense explotar, les manufactures d'aquest mineral, ceràmica i fauna.
El parc està cobert per una infraestructura que atura el sol i els imprevistos del temps. Això dóna peu a una possible excavació constant i permanent que es podria fer tot l'any, però primerament s'intentarà fer una excavació d'investigació programada als estius per donar-li una empenta al jaciment i poder-lo treballar com es mereix, ja que ens pot donar moltes dades del neolític a Catalunya.
Parcs arqueològics com aquest s'han d’explotar més per fer difusió de l'arqueologia i arribar a tots els públics possibles.

Anna M. Moragas
Júlia Olivé
Helena Rovira
Laura Cristina Viñas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada