dimecres, 18 d’abril del 2012

La Venus de Gavà fa 18 anys!

El 18 d’abril de l’any 1994 els arqueòlegs i arqueòlogues del Museu de Gavà que estaven excavant al jaciment de les Mines Prehistòriques descobrien uns fragments de ceràmica que van resultar ser de la figura femenina feta de ceràmica més antiga de Catalunya i un dels pocs exemples que conservem de les creences dels nostres avantpassats de fa 6.000 anys.

Han passat 18 anys d’aquella fantàstica troballa, i la que avui coneixem com a Venus de Gavà ha esdevingut un referent del patrimoni de la ciutat i de Catalunya. La Venus es va elaborar amb ceràmica i en el fragment conservat -que fa uns 16 cm d’alçada- hi podem reconèixer una figura femenina embarassada, amb un seguit de elements que fan evident el seu significat simbòlic i la seva relació amb la creació de la vida i el culte a la fertilitat.

Avui, 18 anys després de la descoberta de la Venus de Gavà, a Catalunya i al conjunt de la Mediterrània occidental, continua sent una peça destacada i d’una gran vàlua, una peça singular i excepcional, que encara planteja incògnites als investigadors.

Per celebrar la majoria d’edat de la Venus de Gavà us convidem a participar del programa d’activitats que hem dissenyat especialment per al cap de setmana del 21 i 22 d’abril. Al Parc Arqueològic gaudireu d’una jornada de portes obertes, demostracions i activitats per a tothom; i al Museu de Gavà podreu contemplar la peça original acompanyats d’un guia.

Trobareu el programa detallat a:

Feliç aniversari, Venus de Gavà!
Autor de la fotografia: Xabi Otero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada