dijous, 22 de març de 2012

Un mes de març d’allò més televisiu!

Aquest mes de març s’estrena la pel·lícula El secreto de los 24 escalones. Algunes escenes es van rodar al Parc Arqueològic Mines de Gavà aprofitant la nostra mina didàctica. Això sí, amb la màgia del cinema, els encarregats de la decoració i attrezzo van transformar la nostra mina en una cova sepulcre terrorífica plena d’aranyes i teranyines. Per tal que tot semblés més brut, van omplir el terra de xocolata en pols a quilos! No us podeu imaginar l’oloreta tan bona que hi feia...
Ja tenim ganes de veure com va quedar tot plegat. Si no teniu por, us animem a veure-la... Però consulteu a partir de quina edat ho podeu fer!

Diumenge 11 de març, Barcelona Televisió va emetre el programa infantil Catakrac, dedicat a la visita de l’escola Lloret a les mines de Gavà, entre altres notícies.
Si voleu, aquí teniu l’enllaç: http://www.btv.cat/catakrac/ Semblen autèntics professionals de la comunicació... ja veureu quina desimboltura parlant... D’aquí en sortirà algun periodista; segur!

També ens va visitar l’alumnat de P-4 de l’escola gavanenca CEIP Salvador Lluch. En Roc i la Mina, amb l’ajut de la Núria i la Mònica, els van ensenyar les mines. Vam jugar d’allò més! Ens vam convertir en uns troncs, en una cabana; vam ser caçadors, conills, peixos, bous, pastors i tot de professions i animals neolítics. Ho van fer tan bé que, al so de “No tenim por, som molt valents!”, vam baixar a les mines amb la classe dels Dofins i dels Taurons i vam passar pels túnels on aquests petitons no es van haver d’ajupir.
Ja veureu que guapos i guapes que estan!

El dia 15 de març vam tenir un moment molt emotiu a les mines. Es va presentar un noi, en Cristian Muñoz, preguntant per un professor de l’escola Costa Llobera de Barcelona, que estava fent una visita. En Cristian portava un cert temps buscant el professor Josep Padró. Va trucar a l’escola i li van dir que estava de visita a les mines, i s’hi va acostar. En Cristian volia donar-li les gràcies per haver estat l’instigador que acabés els estudis i que, malgrat alguns problemes personals i dificultats vàries, es tragués la carrera d’Oceanografia.
Curiós realment... la classe dels dofins, la dels taurons i en Cristian oceanògraf!
En Josep i tots nosaltres, coneixent la història, ens vam emocionar molt veient la preciosa abraçada dins les mines... Que bonic per al mestre, quina satisfacció i quina feina més ben feta! I per part de l’alumne agraït, que maco en Cristian! Per cert, en Cristian va quedar sorprès de com ha canviat la visita a les mines des que ell va venir amb en Josep i tot això era un solar a l’aire lliure!
També hem de tenir moments com aquests... treballem amb persones i sentiments!

Bona trobada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada