dimarts, 5 d’abril del 2011

Projecte “Parlant en català, fem nous amics”

En el marc del projecte anomenat “Parelles lingüístiques”, el proper 14 de maig, alumnes de l’Institut Bruguers de Gavà, seran per unes hores els guies de luxe a les Mines Prehistòriques com a punt culminant de la visita a la ciutat de 25 alumnes procedents del centre IES Maragall de Barcelona.
El programa “Parelles lingüístiques” liderat a Gavà per l'Àngels Alonso, Coordinadora LIC (llengua Interculturalitat i cohesió social) de l’Institut Bruguers de Gavà, consisteix en l’intercanvi lingüístic entre aquests dos grups d’alumnes, prenent com a punt de partida la presentació o visita de la ciutat acollidora. En el torn de Gavà, els alumnes amfitrions de l’Institut Bruguers acompanyaran i faran de guies a les instal·lacions del Parc Arqueològic als alumnes de Barcelona.

L’objectiu del projecte és justament potenciar l'ús del català oral entre els joves, fent que els alumnes amb domini alt del català ajudin als que tenen menys nivell.

L’Institut Bruguers ha triat com a espai més emblemàtic de la ciutat les Mines Prehistòriques i el Parc Arqueològic, i desitja que siguin els seus alumnes els responsables de fer de guies del nostre patrimoni, davant dels alumnes de l’Institut Maragall en la visita proposada a primers de maig. Per aquest motiu, una seixantena de participants gavanencs en el projecte, hauran de realitzar una primera visita guiada a les Mines acompanyats dels guies experts del Parc Arqueològic, programada pel 14 d’abril. És una visita especial, on se’ls ensenyarà continguts, però també se’ls proposaran les claus de com ser un bon anfitrió-guia. Al cap d’unes setmanes, el 14 de maig, uns 85 alumnes es trobaran de nou a les instal·lacions del Parc Arqueològic, i durant aquella jornada, els amfitrions de l’Institut Bruguers realitzaran la visita guiada per als alumnes barcelonins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada