dijous, 12 de febrer del 2015

Treballar per projectes: l'escola San Pedro de Gavà

Els projectes responen a la necessitat de saber i a l’interès per aprendre. No és tan important què s’aprèn com el camí que es fa. Els projectes impliquen una manera de fer que afavoreix la iniciativa i l’autonomia en el treball.

Els projectes són una bona manera de posar l’alumnat en situació d’aprenentatge de tot un procés i una recerca. El procés del projecte també afavoreix la implicació de la família i altres persones externes al grup classe. Un projecte neix dels interrogants que es plantegen els mateixos alumnes i a partir d’aquí es concreta la situació que cal resoldre.

De mica en mica els nens i les nenes van prenent consciència d’aquest procés que els permetrà assolir nous coneixements. És el que en diem “aprendre a aprendre”.

Durant el primer trimestre del curs, els nens i les nenes de 1r i 2n d’EP de l’Escola San Pedro de Gavà han dut a terme el projecte “Coneguem el nostre barri”.

Han visitat molts llocs del barri, han fet moltes preguntes, s’han documentat a casa amb l’ajuda de les famílies i han vingut a conèixer el Parc Arqueològic i el Museu de Gavà, ja que formem part del seu barri.

Estem encantats que ens hagin fet sortir en el seu projecte i que ens hagin representat en ell.

Tant és així que amb el permís de la Cristina i la Laura, professores del San Pedro, us deixem aquestes imatges perquè en pugueu gaudir. Si el voleu veure en directe, el trobareu a l’escola.

Felicitats, nois i noies, per la feina ben feta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada