dijous, 19 de juny del 2014

Nova visita guiada “Mineres i deesses” al Parc Arqueològic


El Parc Arqueològic Mines de Gavà ofereix la nova visita guiada “Mineres i deesses” amb l’objectiu de conèixer el jaciment de les Mines Prehistòriques a partir dels estudis de les dones de fa 6.000 anys.

Aquesta iniciativa forma part del projecte Delta amb D de Dones, un projecte de col·laboració entre els museus de la zona deltaica del Llobregat (Cornellà, Gavà, l’Hospitalet, el Prat, Sant Boi i Viladecans) que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que pretén donar a conèixer la nostra història i el nostre patrimoni a través de les dones.

El projecte es compon d’un seguit d’iniciatives i activitats ben diverses que es desenvoluparan al llarg de tot aquest any. A partir de la història de les dones de cada un dels municipis implicats en un moment donat de la història, els visitants podran tenir una visió global.

El Museu de Gavà recula cap a la prehistòria i explica la vida de les dones neolítiques; el Museu de Sant Boi, s’apropa a la vida de les dones romanes i medievals; el Prat a les dones d’època moderna; Viladecans proporciona una visió global de les dones en el seu municipi; mentre que el Museu de l’Hospitalet se centra en el segle XX i el Museu de Cornellà en la repressió franquista sobre les dones.

“Mineres i deesses”, una proposta nova

El Museu de Gavà i el Parc Arqueològic han tractat la història de les dones en diverses ocasions, sigui en exposicions, itineraris, visites o llibres, però per primera vegada incorpora una proposta que vol donar a conèixer al gran públic la prehistòria i concretament el jaciment de les Mines Prehistòriques sota la perspectiva de les dones.

A través d’una visita guiada al Parc Arqueològic, convidem a conèixer al jaciment de les Mines Prehistòriques de Gavà a través dels ulls de les dones de fa 6.000 anys. Els avenços en la recerca arqueològica ens permeten conèixer cada vegada millor el paper de les dones de la prehistòria a Gavà, dones que van ser pageses, artesanes... però també deesses i mineres.

La primera visita tindrà lloc diumenge 22 de juny a les 11 h, i es repetirà els diumenges 28 de setembre, el 26 d’octubre i el 23 de novembre. És una activitat gratuïta, però no inclou l’entrada al Parc Arqueològic. Us recomanem reservar amb antelació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada