dijous, 20 de febrer del 2014

Al Parc, els alumnes també són els investigadors



La visita pedagògica al Parc Arqueològic ofereix un munt de possibilitats per conèixer la prehistòria i l’arqueologia, i la més interessant de totes potser és posar-se a la pell dels investigadors, com van fer recentment els alumnes de 1r d’ESO de l’escola Tecnos de Terrassa.

A partir de les restes arqueològiques, reproduccions de les quals disposa l’aula taller, i fent servir els seus coneixements de prehistòria i del mètode científic, els nois i noies han pogut descobrir cinc personatges prehistòrics.

Investigant restes de fauna i de carbons han esbrinat com era el paisatge de fa 6.000 anys on vivien aquests personatges.

A partir de les restes humanes i un bon estudi antropològic han pogut saber qui eren aquests personatges: homes, dones, edats, malalties. Els morts ens parlen, ens informen dels vius del neolític.

En l’últim nivell d’investigació, a partir dels estris trobats i el context d’on han sortit les restes, han esbrinat a què es dedicava cada personatge, quina feina feien.

Observant, comparant, cercant informació, debatent en equip... ells mateixos han conegut una mica més del passat. Una magnífica feina feta gràcies al suport de la Teresa i de la resta de professors i, sobretot, a l’esforç i interès d’aquest grup de joves investigadors.

Felicitats nois i noies... ha estat un plaer treballar amb vosaltres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada