dilluns, 18 de març del 2013

Qui menja sopa, se les pensa totes



El passat diumenge 10 de març els visitants del Parc Arqueològic van tenir l’oportunitat de tastar la nostra sopa de pedres: la sopa lítica!
Com si d’un grup de neolítics es tractés, arrecerats a l’escalfor de la cabana prehistòrica, les famílies visitants van escoltar com el nostre “Arguiñano” prehistòric, en Josep Maria, els explicava l’origen i procedència d’algunes faules i contes que coneixem actualment. Sabíeu que el conte de la Ventafocs té un origen oriental?
De la mateixa manera que els contes expliquen històries, tradicions i formen part del nostre llegat cultural, les receptes culinàries es transmeten de generació en generació, de manera oral... segur des de la prehistòria.
L’aparició de la ceràmica al neolític va propiciar noves formes de cuinar i també de conservar els aliments. Des d’èpoques tan remotes, la sopa ha sigut una recepta bàsica a les nostres cuines, un plat per compartir ingredients i coneixements... i ara al Parc Arqueològic, a més a més, per compartir una bona estona! Si la voleu tastar, haureu de venir!
Els nostres visitants a més ens van aportar frases fetes amb el menjar com a tema principal, i fins i tot ens van explicar la tècnia de la “Pachamanca”, una manera de coure el menjar preparant el sol que ha de rebre el menjar amb pedres calentes. Moltes gràcies Giovanna per la teva interessant explicació de gastronomia peruana! També volem donar les gràcies a l’Iker  que ens va apuntar la frase que ens ha servit pel títol!
Esperem que continueu participant d’aquesta i d’altres activitats que anirem realitzant!
Rondalla explicada, sopa lítica menjada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada