dimarts, 6 de març del 2012

Març, marçot, s’emporta la vella de la vora del foc i la jove si pot...


Tot acomiadant el mes, el dia 26 de febrer els visitants del Parc Arqueològic Mines de Gavà van poder gaudir de l’activitat gratuïta “Diumenges al Parc “. En Roc i la Mina, els nostres titelles neolítics, ajudats per la Laura, ens van explicar un conte ple d’aventures i embolics, tot cercant el poblat dels remeiers.
Les famílies participants s’ho van passar d’allò més bé. En la fotografia podeu veure’ls!
Però el març marçot ja ha arribat i amb ell les escoles, que no han parat de venir durant el mes de febrer, continuen visitant les nostres instal·lacions.

Aquest cop volem fer especial menció de l’escola San Ramon Nonat–Sagrat Cor de Barcelona, que va venir amb 97 alumnes de 4t d’EP i que ens van demostrar que bé que saben portar-se dins i fora de l’escola! Van fer compatible una visita que un grup estava fent amb una de les nostres monitores al Museu, a l’exposició “Alimentum: menjar i beure en època romana”, amb 47 nens que van entrar a fer ús dels serveis. És increïble, però a la recepció del Museu hi havia 47 alumnes... i no se’ls sentia!
Ja vam felicitar els nens i les mestres pel seu bon comportament tant al Museu com al Parc Arqueològic. Moltes felicitats un altre cop, segur que va ser una sortida molt profitosa!

També cal destacar la visita dels alumnes de 1r d’ESO de l’escola Sant Ermengol d’Andorra la Vella, que van dur a terme una activitat de tot el dia amb nosaltres. Van visitar les mines, l’exposició permanent del Parc i van fer el taller de joieria prehistòrica i el d’“Investigació oberta: neolític”. Gràcies per venir de tan lluny!

Com a nota curiosa us direm que un dels alumnes —no direm de quina escola—, i a qui vam demanar permís per poder-ho explicar, va confondre les “dents de llet” amb les “dents de Cola-cao” per saber si els esquelets eren de nens o d’adults. En un altre cas, un alumne d’una altra escola ens va dir que els conreus d’època neolítica eren “el blat, l’ordi i la fabada”, en lloc de civada... Sona similar i, de fet, els neolítics també plantaven faves: cereals i llegums van ser els primers conreus!

Cal continuar treballant la prehistòria, i bé... també el vocabulari...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada