dimecres, 16 de novembre del 2011

Seguim fent cabana!

Diumenge 27 de novembre fem la tercera sessió de construcció de la cabana al Parc Arqueològic Mines de Gavà i seguim posant en pràctica les nostres habilitats constructives.

Potser alguns recordareu que fa uns anys, al mateix espai on avui tenim el Parc Arqueològic, havíem aixecat una cabana i hi teníem un petit camp de conreu. Era tota una experiència poder entrar a la cabana i sentir-nos una mica “prehistòrics” durant una estoneta!

Molts de vosaltres ens ho recordàveu i us hem fet cas. Estem construint una nova cabana que incorporarem al recorregut de la visita al Parc!

Vam engegar el projecte amb els cursos dels Juliols de la UB. Va ser un curs molt interessant en què vam conèixer l’evolució de l’habitatge al llarg de la prehistòria i com l’arqueologia abasta el seu estudi des de diverses disciplines, també l’arqueologia experimental. L’Antoni Palomo, arqueòleg de l’empresa Arqueolític, i el Dr. Josep Bosch, conservador del Museu i director de les excavacions a les mines prehistòriques, van dirigir aquest curs.

Ara hem volgut donar continuïtat a l’experiència i permetre que tothom que ho desitgi pugui participar d’aquest projecte tan engrescador. El passat mes de setembre vam fer la primera sessió familiar per conèixer més a fons l’utillatge que es feia servir en la construcció d’una cabana. Diumenge 30 d’octubre, l’Helena García i el mateix Antoni Palomo ens van ensenyar més secrets sobre el treball de l’argila i la construcció de cases a la prehistòria. Diumenge 27 de novembre, coneixerem les possibilitats del treball amb les fibres vegetals i acabarem la construcció de les parets de la cabana.

Us engresquem a seguir l’evolució de la cabana i a participar en la propera sessió! Ens fa molta il·lusió pensar que tants i tants de vosaltres heu participat en el procés i que aquest proper any ja podreu entrar-hi i visitar-la! Moltes gràcies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada